Skip to main content

Vakkennis

De Heller kennisdatabase

Kwaliteitskeurmerken en certificaten

Heller is de specialist voor alle boringen op bouwplaatsen. Al bijna 170 jaar ontwikkelen en produceren wij krachtige boren "Made in Germany". Al onze hamerboren voldoen aan de hoogste standaarden. Onafhankelijk van uw individuele eisen worden onze hamerboren altijd op het hoogste kwaliteitsniveau geproduceerd en beschikken ze over diverse certificaten.


Perfect voor alle merken elektrisch gereedschap.Heller is de eerste boorfabrikant aan wie het onafhankelijk afgegeven hand-arm-trillingscertificaat conform de EU-trillingsrichtlijn 2002/44/EG is verleend.Alle boren van Heller beschikken over het onafhankelijke PGM-certificaat dat veilige verbindingssystemen garandeert.
De boren van Heller "Made in Germany" worden conform kwaliteitsbeheer ISO 9001 voor het voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen geproduceerd.Ontwikkeld en "Made in Germany"De Heller hardingstechniek garandeert een bijzonder goede breukvastheid.


Kwaliteitskenmerken hamerboren

HARDMETALEN SNIJVLAKKEN

De innovatieve, gepatenteerde Heller hardmetalen snijvlakken zijn geoptimaliseerd voor het zwaarste gebruik in beton en steen en zelfs op betonwapening. Een agressief hardmetalen profiel zorgt voor een uiterst snelle boorprogressie. Door geïntegreerde puntprofileringen worden een ideaal aanboorgedrag en een perfecte centrering gewaarborgd. De nauwkeurige verwerking van Heller boren blijkt uit de exacte uitlijning en soldering van de metalen boorplaatjes en de geringe rondloopwaarden.


SPIRAALVORMEN

Gepatenteerde spiraalvormen garanderen door een bijvoorbeeld afwisselend smalle en brede rug een optimale afvoer van boorgruis, zonder verstuivingseffecten. Het met computers berekende design garandeert de hoogste snelheid met een ideale doorvoercapaciteit van de slagenergie door verminderde wrijving.


HELLER HARDINGSTECHNIEK HST

Het speciale HST-proces zorgt voor een ideale oppervlaktestructuur: zo is het zeer onwaarschijnlijk dat de Heller hamerboren breken bij hoogste belastingen – zelfs als deze op wapening stoten. Vooral ideaal bij lange afmetingen: de HST-harding garandeert daarom een hoge buigflexibiliteit, zonder te breken.


RONDLOOPTEST

Elke Heller boor wordt ter voltooiing van het productieproces onderworpen aan een nauwkeurige rondlooptest. Computergestuurde meetvoelers stellen op de micrometer nauwkeurig afwijkingen vast. De voordelen voor de gebruiker bestaan uit een grotere precisie van het boorgat wat betreft diameter en diepte, alsmede verminderde trillingen tijdens het werk.

Boormethode

Hamerboren

Beton, kalkzandsteen, natuursteen, metselwerk, klinkers

Slagboren

Beton, kalkzandsteen, natuursteen, metselwerk, klinkers

Boren zonder slag

Gasbeton, hardgebakken tegels, vezelcementplaten, lichte kalkzandsteen, wandtegels

Productieprocessen

Freesprocédé

De spiraal wordt geslepen of gefreesd. De spiraal wordt uit het volle materiaal geproduceerd. Hierdoor wordt de nauwkeurigheid van het spiraalverloop gewaarborgd. De afmetingen van de spiraal worden in de buiten- en binnendiameter exact aangehouden. De voordelen tijdens het gebruik zijn gelegen in de rustiger draaiende boor en in de continue afvoer van boorgruis, zodat een verstuivingseffect wordt geminimaliseerd.

Spiraal slijpen

Bij dit proces wordt uit een ronde staaf de spiraal geslepen. Deze boren werken uiterst precies en worden gebruikt voor hoogwaardig werk. Vaak is een geslepen boor te herkennen aan de zilveren kleur.

Rolwalsproces

Eenvoudigere boren worden geproduceerd m.b.v. het (warm-)rolwalsproces. Hierbij wordt een ronde staaf door een vorm geperst, waarbij de boor het spiraalverloop krijgt. Deze boren zijn bij uitstek geschikt voor grover werk. Vaak zijn rolgewalste boren te herkennen aan de zwarte kleur.