Skip to main content

Heller Tools GmbH

Over ons

Profiel

Heller-Boren voor professionals

Heller is de wereldwijd erkende specialist in alle aspecten van professioneel boren. Als expert in ontwikkeling, productie en marketing van boren voor alle toepassingen is Heller de keuze van professionals op de bouwplaats en in de industrie. Technologie en kwaliteit staan bij ons centraal. Wij werken met de modernste methoden in ons onderzoekscentrum en in de fabrieken in Dinklage, Duitsland. De wortels van Heller gaan terug tot 1583 en we zijn trots op diverse wereldinnovaties die sindsdien door Heller zijn uitgevonden. Vandaag de dag beschikken we over talloze merkrechten en patenten en zijn we aanwezig in meer dan 60 landen.

Het assortiment

Het productportfolio van Heller Tools bevat een breed scala aan hoogwaardige oplossingen voor de professionele gebruiker. Het assortiment omvat de categorieën hamerboren, beton- en steenboren, diamantgereedschappen, houtboren, metaalboren, universele en speciale boren, zaagbladen en bits.

Productbelofte

Alle Heller producten zijn succesvol op de markt omdat ze problemen van gebruikers oplossen. Ze zijn efficiënt, duurzaam, veilig en betrouwbaar. Bovendien onderscheiden de producten van Heller zich door snelheid en een toonaangevende prijs/prestatieverhouding. Daarnaast biedt Heller assortimenten voor zeer hoge eisen, extreme materialen en lang werken onder de zwaarste omstandigheden. Door nieuwe composietstoffen, kritische materialen, krachtige versterkingen in beton, moderne werkwijzen in de bouw en veranderende eisen van gebruikers, kiest Heller voor innovaties die exact zijn gebaseerd op de behoeften van de gebruiker en vaak in samenwerking met de gebruiker worden ontwikkeld. Voorbeeld: de innovatieve Trijet-technologie zet nieuwe maatstaven met betrekking tot duurzaamheid en geschiktheid voor wapening. De nieuwe Duster Expert zorgt voor snel boren zonder stof voor bijzondere efficiëntie en veiligheids - eisen die momenteel met name voor vaklieden van groot belang zijn.

Heller Tools – Innovatie sinds 1583

Een kort overzicht van de bedrijfsgeschiedenis van Heller Tools GmbH


1583

In 1583 werd Jacob Heller uit Schmalkalden/Thüringen (Duitsland) voor het eerst genoemd in een kroniek toen hij toestemming kreeg om boren te maken.

1849

In 1849 werd er begonnen met de industriële productie van boor gereedschap in de nieuw opgerichte fabriek in Schmalkalden.

1928

In 1928 produceerde Heller als eerste fabrikant ter wereld hardmetaal beklede boren in serie.

1945

In 1945 na het einde van de Tweede Wereldoorlog wordt de onderneming naar Bremen verplaatst en begint daar opnieuw.

1976

In 1976 wordt in Dinklage het bedrijf Gebrüder Heller Dinklage GmbH opgericht.

2014

2014 Heller met Serafin Groep als nieuwe eigenaar.

2017

2014-2017 Investerings-offensief ter waarde van 4 miljoen euro op de locatie Dinklage.


Mijlpalen van de productontwikkeling

De mijlpalen van de productontwikkeling van Heller Tools


1928

1928: Eerste hardmetaal beklede serieproductie van steen- en betonboren

1970

1970: Introductie van het flexibeleRatio systeem

1974

1974: Medeontwikkeling SDS-plus systeem

1980

1980: Eerste ontwikkeling van stofvrij boren “Air System”

1996

1996: Ontwikkeling SDS-plus meersnijder Y-Cutter SDS-plus

2000

2000: Introductie van de leidende SDS-plus hamerboor Bionic

2010

2010: Introductie van de innovatieve Trijet SDS-plus meersnijder

2014

2014: Introductie van de afzuigboorDuster Expert

2016

2016: Introductie van de SDS-plus boor met vier snijkanten

Kwaliteit en innovatie

Heller gebruikt de meest hoogwaardige materialen en produceert met de modernste, computergestuurde machines met uiterst gemotiveerde medewerkers, die vaak meer dan 30 jaar ervaring hebben, op basis van de hoogste kwaliteitsstandaarden. Heller is gecertificeerd conform ISO 9001 en behoort tot de modernste en meest efficiënte boorproducenten te wereld. Dankzij het vooraanstaande kwaliteitsbeheer wordt hiermee een uitmuntende veiligheid en zekerheid voor de handel en de vaklieden gegarandeerd.De bron van ons succes - topproducten voor professionele gebruikers

Onze ingenieurs werken voortdurend aan verbeteringen, innovaties en uitbreidingen van de Heller-boorgereedschappen. Wij staan continue in contact met klanten en eindgebruikers die waardevolle informatie verstrekken voor productverbeteringen en interessante suggesties geven voor de ontwikkeling van nieuwe producten. Heller ontwikkelt producten van professionals voor professionals.


De garantie voor ons succes - gekwalificeerde medewerkers wereldwijd

Heller klanten waarderen de unieke ondersteuning door de medewerkers van Heller. In Duitsland, Europa of elders: Heller biedt niet alleen hoogwaardige boorgereedschappen, maar ook persoonlijk advies dat veel verder gaat dan de feitelijke verkoop van een boor. Alles met het doel om de klant zo goed mogelijk tevreden te stellen.

Het gaat om meer dan alleen boren. Heller-medewerkers vinden altijd een oplossing.

Heller Tools GmbH is onderdeel van Serafin ondernemingsgroep waarvan de filosofie is gebaseerd op de 150-jarige ondernemingstraditie van de eigenaarsfamilie. Volgens het motto "verantwoordelijkheid uit traditie" investeert Serafin in bedrijven om deze in overeenstemming met alle belangengroepen door te ontwikkelen.