Skip to main content
Date: 

Heller Tools GmbH zorgt met nieuwe directie voor toekomstbestendigheid

Dinklage. Op 01 oktober 2017 is Dr. Robert Untiedt Dr. Frank Schubert opgevolgd als woordvoerder van de directie. Dr. Schubert gaat aan het einde van het jaar met pensioen na bijna 20 jaar bij Heller.

Dr. Untiedt is verantwoordelijk voor de bedrijfsonderdelen verkoop, marketing, productontwikkeling en administratie (financiën, Human Resources en IT). Met deze  wisseling en de roeping per 1 januari 2017 van Jörg Frommeyer als directeur voor het bedrijfsonderdeel Operations (productie, logistiek en inkoop) heeft Heller een opvolgingsplan gevonden dat een uitstekende basis voor de verdere ambitieuze groei van de onderneming vormt. Klanttevredenheid blijft in de toekomst centraal staan bij Heller om de positie van het bedrijf als betrouwbare partner voor de wereldwijde vakhandel verder uit te breiden. Daarbij zullen innovatieve concepten, bijvoorbeeld op het gebied van het digitale serviceaanbod, een nog grotere rol spelen.

Met Dr. Schubert gaat een ervaren branchekenner met pensioen. Naast een groot aantal andere internationale managementtaken heeft hij als directeur met succes gedurende een lange periode van bijna 20 jaar leiding gegeven aan Heller en heeft een cruciale bijdrage geleverd aan de wereldwijde oriëntatie van het bedrijf. Met zijn uitgesproken marketing- en verkoopgerichtheid heeft hij een blijvende invloed gehad op het imago van Heller en heeft hij bijgedragen aan de verbetering van de marktpositie. Dr. Schubert blijft tot eind 2017 bij Heller om een probleemloze overdracht aan dr. Untiedt te garanderen.

Voordat Dr. Untiedt bij Heller kwam, werkte hij voor Körber AG in Hamburg, waar hij als hoofd strategische marketing en verkoop verantwoordelijk was voor de groei van 6 bedrijfsonderdelen van het technologieconcern. Hij voltooide zijn masteropleiding internationaal management bij ESCP Europe en promoveerde aan de TU van Freiberg. Eerder was hij jaren actief als strategisch adviseur voor de Boston Consulting Group.

"Ik ben ervan overtuigd dat we met deze generatiewisseling de toekomst van Heller in  juiste handen geven," aldus dr. Frank Schubert. "De nieuwe organisatiestructuur in de directie is ideaal om de groeimogelijkheden die zich voordoen optimaal te benutten."