Skip to main content
Date: 

Heller: perfect stofvrij boren

De bescherming van de gezondheid speelt vandaag de dag ook op de bouwplaats een meer en meer belangrijke rol. Deze trend weerspiegelt zich in almaar strengere wettelijke richtlijnen. Dat geldt ook voor het boren. In tal van landen gelden inmiddels striktere grenswaarden voor de blootstelling aan stof op de werkplaats.

Heller biedt de professionele gebruiker met de hamerboor „Duster Expert“ het perfecte stuk gereedschap om met de striktere richtlijnen bij de bescherming van de gezondheid rekening te houden. Ongeveer 98% van het boorstof wordt met deze afzuigboor direct bij het ontstaan aan de boorkop afgezogen.* Op deze wijze worden de belasting van de gebruiker met stof en de aanwezigheid van omgevingsstof tot een minimum beperkt.

Aanvullend op de afzuigfunctie boekt de „Duster Expert“ uitstekende werkresultaten. Het robuuste design van boorkop en schacht geeft bovendien zeer hoge standtijden. Dankzij het gebruik van extra grote kopopeningen onderscheidt deze afzuigboor zich ook door zijn snelheid. Daarbij wordt het boormeel door het binnenste gedeelte van de boor afgevoerd. Een positief neveneffect van deze techniek is een geringe boorweerstand. Bovendien speelt de „Duster Expert“ zijn sterke punten uit bij het aanbrengen van chemische ankers. Op grond van de afzuigfunctie valt een omslachtige reiniging van het boorgat weg, waardoor een duidelijk tijdbesparende toepassing mogelijk gemaakt wordt.

Ook met betrekking tot de keuze uit diameters kan de „Duster Expert“ punten scoren. Heller is wereldwijd de eerste fabrikant die een afzuigboor vanaf een diameter van 6 mm in zijn assortiment opgenomen heeft. De „Duster Expert“ is verkrijgbaar in de varianten SDS-plus (6-24 mm) en SDS-max (14-40 mm).

Bijkomende informatie is verkrijgbaar op www.hellertools.nl.

* Bouwstofzuiger van de klasse M noodzakelijk