Skip to main content
Date: 

Heller: 170 jaar gereedschap voor professionals – een sterk fundament voor een succesvolle toekomst

Dinklage. In 1849, midden in een periode van ingrijpende veranderingen en turbulentie, zorgde een zekere Johann Georg Heller ook in de wereld van gereedschappen voor een revolutie, die tot nu bepalend is voor het dagelijkse werk op bouwplaatsen over de hele wereld. In maart van dat jaar werd de basis gelegd voor de industriële vervaardiging van een product dat 170 jaar later dagelijks wordt gebruikt door werklui met de meest uiteenlopende beroepen: Johann Georg Heller richtte de borenfabriek Heller op en zette hiermee een familietraditie uit de 16e eeuw voort. Dit maakt van Heller de borenfabrikant met de rijkste traditie ter wereld – het bedrijf kan terugblikken op een succesvolle geschiedenis van 170 jaar.

Sinds de oprichting in het midden van de 19e eeuw heeft Heller telkens weer zijn innovatiekracht bewezen en is het bedrijf uitgegroeid tot een van de belangrijkste leveranciers van gereedschapstoebehoren. Zo heeft de fabrikant bijvoorbeeld in 1928 als eerste ter wereld een met hardmetaal beklede boor vervaardigd en op de markt gebracht. Al in de jaren 80 stelde Heller een oplossing voor stofvrij boren voor: het ‘Air-System’. Nu profiteert het bedrijf van zijn knowhow en heeft het met de ‘Duster-Expert’ een premium afzuigboor ontwikkeld, die voldoet aan de strenge eisen voor gezondheidsbescherming en efficiëntie in de bouw.

De kerncompetentie van Heller is de ontwikkeling en productie van innovatieve boorgereedschappen die merkonafhankelijk geschikt zijn voor alle gangbare machines – perfect afgestemd op de professionele gebruiker. Daarnaast heeft Heller zijn portfolio continu uitgebreid met nog andere producten. Momenteel levert het bedrijf ook gereedschappen om te zagen, te schroeven, te snijden en te slijpen. Directeur Dr. Robert Untiedt licht de bedrijfsfilosofie toe: “Ook in de toekomst zullen wij blijven inzetten op innovatieve oplossingen in ons kernassortiment, dat wij doelgericht zullen blijven aanvullen met verwante productsegmenten, voor zover deze voor de klant een duidelijke meerwaarde bieden en de samenwerking met de vakhandel verder versterken.”

Heller is een betrouwbare partner voor de vakhandel en stelt klantenservice centraal in zijn activiteiten. Het belangrijkste zijn sterke gereedschappen van een hoge kwaliteit. Maar ook de bijbehorende services spelen een steeds grotere rol. In de nieuw opgerichte Heller Training Academy organiseert het bedrijf onder meer opleidingen voor handelaren, waarin zij gedetailleerd worden geïnformeerd over de Heller-producten en deze van dichtbij kunnen ontdekken. Individueel configureerbare systemen voor productpresentatie, kant-en-klaar gevulde modules en aantrekkelijke oplossingen voor tijdelijke displays met een hoog schaprendement bevorderen de verkoop op de point of sale. Ook op digitaal gebied bouwt Heller zijn serviceaanbod verder uit. Naast de klassieke content bevat de Heller-website een exclusief aanbod, met onder meer een beveiligd gedeelte voor handelaren en online productadvies, dat de gebruiker een geschikt Heller-gereedschap voor zijn specifieke toepassing voorstelt.

Een stevig economisch fundament geeft Heller de perfecte basis om zijn positie als leidende leverancier van professioneel gereedschapstoebehoren verder uit te bouwen. Sinds 2014 behoort Heller tot de Serafin Unternehmensgruppe uit München, die continu en doelgericht in het bedrijf investeert. “De nadruk ligt daarbij niet alleen op productontwikkeling, branding, sales en IT-infrastructuur, maar ook op een modern en efficiënt machinepark”, zegt Jörg Frommeyer, die binnen de directie bevoegd is voor operations. Met deze verbintenissen op lange termijn kan Heller een duurzame groeistrategie implementeren en zijn merk verder ontwikkelen. Dit zijn voor de borenfabrikant met de rijkste traditie ter wereld ideale voorwaarden om aan het volgende succesvolle hoofdstuk van zijn lange geschiedenis te beginnen.

Hartelijk gefeliciteerd en veel succes!

Meer informatie vindt u op www.hellertools.nl.